Information om Coronavirus

På denne side kan du se den seneste information, som vi på OG har udsendt vedr. situationen med Coronavirus.

Kontakt med skolen i nedlukningsperioden

Skolen holder lukket t.o.m. den 13. april. Kontakt kan ske på skolens mail: kontor@ordrupgym.dk, som tjekkes og besvares løbende.

Forældrebrev udsendt den 20. marts 2020

Kære forældre

Vi er nu ved at være igennem den første uge med virtuel undervisning. Det har unægtelig været en omvæltning for os alle sammen, og jeg er sikker på, at der har været frustrationer, både i lærernes hjemmekontorer og elevernes hjemmeklasseværelser. Ikke alle systemer har været gearet til, at hele landet pludselig er på samtidig, og mange lærere har også lige skullet finde en undervisningsform, der passer til deres fag og de elever, de nu har. Men det er mit indtryk, at det er ved at falde på plads, og at der faktisk sker udbytterig læring. Lærerne har i hvert fald knoklet som aldrig før med både at planlægge og hjælpe hinanden med at finde brugbare løsninger – samtidig med at mange af dem også lige skal passe deres børn, mens de underviser. Det er virkelig en stor opgave, men jeg oplever, at de har taget den på sig og løser den med stor professionalisme!

Erstatte det virkelige møde kan det ikke, og det er da også godt, hvis mange bliver bevidste om værdien af at komme i skole og møde rigtige mennesker. Så må vi bare håbe, det ikke varer for længe. Det ved vi intet om, men jeg er ikke optimist i forhold til at komme i gang igen allerede inden påske, selv om det selvfølgelig er det, vi planlægger med lige nu.

3.g’erne er naturligvis lidt mere utrygge, fordi de skal skrive SRP. Den starter i dag fredag. Flere af dem er påvirkede af, at de ikke kan komme på biblioteket – men så er det ikke værre. Langt det meste materiale kan i dag findes elektronisk, man kan stadig kontakte Biblioteksvagten og få hjælp, lærerne ved, at de skal være mere behjælpelige med at finde materiale, og der er mulighed for at få bøger fra vores bogkælder, hvis man bare har kontaktet sin vejleder inden. 3.g’erne har fået information om alle disse muligheder. Den fysiske vejledning erstattes af en virtuel vejledning, og der har været skrevet SRP i Danmark de sidste 15 år, hvor det meste af vejledningen har foregået via Lectio, så det er ikke så forskelligt fra tidligere. Den bedste måde, I som forældre kan hjælpe på, er at give tid og rum, så de unge kan koncentrere sig om arbejdet, og måske hjælpe med at lave en plan for arbejdet, så de både arbejder og får slappet af, kommer lidt ud, måske løber en tur etc. SRP er og har altid været en periode med stress og frustrationer – for det er en svær opgave at skrive. Men hvis de tager det alvorligt fra start, laver en god arbejdsplan og husker at holde pauser, så er det også fedt.

Krav til og rammer for SRP kommer fra Undervisningsministeriet, så dem kan vi ikke ændre på, men står man til eksamen til sommer med noget materiale, man ikke havde adgang til i skriveperioden, kan man jo heldigvis i dag inddrage det i et mundtligt forsvar. Samlet set er der ikke grund til bekymring, selv om den enkelte elev jo godt kan være det.

2.g’erne kom heldigvis godt hjem fra årets studieture, som blev præget af Coronavirus i et omfang, ingen havde set komme. Det holdt hårdt at få de sidste hjem, men det lykkedes, og lærerne fortæller entydigt, at det var nogle søde og dygtige unge mennesker at rejse med, som passede på sig selv og hinanden og forstod situationens alvor. Det er jeg naturligvis rigtig glad for.

Vores elever er i det hele taget søde og glade – og kan godt lide hinanden. Derfor er den største udfordring i denne tid at få dem til at holde sig fra hinanden og holde sig fra at kramme, give hånd osv. Jeg håber, de efterhånden har taget budskaberne til sig, senest fra dronningen: Vi står sammen ved at holde afstand.

Gentofte kommune er jo den hårdest ramte i forhold til smittede pr. indbygger. Vi har i skrivende stund ikke kendskab til smittede elever, men man tester jo heller ikke mere, hvis der ikke er særlige grunde til det. Så vi ved det ikke. Men jeg har været i dialog med kommunen, og det er deres opfattelse, at det primært er pga. mange skiferier, at Gentofte er hårdt ramt. Men det er jo under alle omstændigheder med til at understrege, at vi alle og også de unge skal gøre alt, hvad vi kan, for at hindre smittespredning.

Vi ved som nævnt ingenting om, hvornår vi kommer i gang igen. Hele skolen er lukket ned, så vi skal kontaktes via mail, og så skal vi nok vende tilbage så hurtigt som muligt. Men vi kan ikke svare på alle mulige hvad-nu-hvis-spørgsmål – vi ved hverken mere eller mindre end jer og tager et pressemøde ad gangen. Det er ærligt talt trælse tider!

Jeg håber, alle holder sig raske og bidrager til at mindske smittespredningen i vores samfund.

Med venlig hilsen

Søren Helstrup

Rektor

Forældrebrev udsendt den 12. marts 2020

Kære forældre

OG er lukket for elever. Som følge af regeringens politik i forhold til at inddæmme spredningen af Coronavirus er vi lukket indtil i hvert fald 27. marts. Indtil videre er der ingen kendte tilfælde af elever eller medarbejdere, der er smittet.

Eleverne har ikke fri, men skal følge med på Lectio, hvor der vil være information om virtuel undervisning. Det starter på mandag. 3.g’erne skal stadig til virtuelle terminsprøver. 1.g har ikke undervisning her torsdag og fredag.

Det er en meget alvorlig situation, som vi ikke har fortilfælde for, og vi kan ikke svare på alle spørgsmål om, hvad der sker med SRP, eksamener osv. Men vi skal nok holde jer og eleverne løbende orienteret. Derfor skal jeg også bede jer lade være med at ringe og skrive alt for meget med spørgsmål om, hvad der sker, og hvad nu hvis – det kan vi ikke svare på lige nu, men vi vil helst bruge kræfterne på at løse problemerne, så godt vi kan. Så får I besked, når vi ved noget.

Særligt alvorligt er det, at vi har otte 2.g-klasser på studietur. Vi prøver at få dem hjem hurtigst muligt, selv om det virker som om, det er mere sikkert at være, hvor de er. Hvem havde forestillet sig det? Men situationen er sådan, at mulighederne for hjemtransport ændrer sig med øjeblikkes varsel. Senest har USA stoppet for indrejse for europæere – dette heldigvis først fra midnat fredag aften, så vi forventer at få alle hjem derfra. Jeg er i kontakt med lærerne hele tiden, og de er i gang med at undersøge, om der er muligheder. Jeg vil opfordre jer alle til at følge med – men også tjekke op på jeres rejseforsikringer i forhold de forskellige scenarier, der kan opstå. Jeg talte med Udenrigsministeriet i nat. De understregede, at det er rejsebureauernes ansvar at få dem hjem, og at der forsat vil være fly til UK, Canada og Latinamerika, hvorfra man kan komme til Europa. Bøvlet bliver det under alle omstændigheder.

Jeg skal nok holde jer forældre til elever på studietur særskilt orienteret, hvis der sker noget. Oftest vil I måske endda vide det før mig, da I forhåbentlig er i kontakt med de unge, fx om ombooking.

Og så en opfordring til jer om at udvise forældreskab! De unge har ret svært ved at forstå alvoren: ”Det tager jeg ikke så tungt”, har jeg hørt lidt for meget. Flere forstår ikke, at Blå bogs-turen selvfølgelig er helt no go. Og de skal altså stoppe deres normalt hyggelige krammekultur, holde op med at dele vandflasker, gå i byen osv. – hvis de ikke gør det, får de bragt smitten rundt til hinanden, til jer, til deres bedsteforældre mv., og vi kommer til at se ind i et meget langt forløb, der kan blive kortere, hvis vi alle opfører os, som vi skal. Det skal I altså gøre, alt hvad I kan, for at gøre dem forståeligt.

Med venlig hilsen

Søren Helstrup

Rektor

Skolen lukker ned efter myndighedernes beslutning den 11. marts 2020

OG og alle andre uddannelsesinstitutioner i Danmark lukker ned med øjeblikkelig virkning – og holder lukket i de næste 14 dage pga. situationen med Coronavirus! Elever på OG skal holde øje med Lectio, hvor der vil komme vigtige informationer om SRP og virtuel undervisning.

Virtuel morgensamling den 11. marts 2020

Helstrup og Hejren har lavet en lille håndholdt film: hvordan håndterer vi risikoen for Coronavirus på OG?

Play

Forældrebrev udsendt den 10. marts 2020

Kære forældre

Det går i øjeblikket så stærkt, at det er svært at følge med, og dette brev kan være forældet, når det sendes ud. Men det er et forsøg på en update om situationen med Coronavirus.

Situationen fik en helt særlig OG-dimension, da festen på Søpavillonen blev kendt. Der var fest i torsdags, og en smittet person (ikke fra OG) deltog. Det betød, at Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrede alle, der var på stedet i tidsrummet fra kl. 23-02, til at holde sig hjemme de næste 14 dage. Det viste sig, at der var mange elever primært fra 3.g til stede ved denne fest. Vi har forsøgt at få overblikket over hvem, uden at jeg kan sige, at vi helt har det. Jeg vil derfor opfordre jer alle til at spørge jeres unge mennesker, om de har deltaget. Jeg kan godt forestille mig, at ikke alle har været lige meddelsomme om dette. Og det er jo bestemt ikke en fest, vi har haft kendskab til eller stået for på nogen måde, så vi ved ikke præcist, hvem der var med.

Jeg har naturligvis været i kontakt med myndighederne. De siger, at familiemedlemmer til dem, der skal blive hjemme, ikke behøver at foretage sig yderligere, så længe der ikke er tegn på smitte. Vi har i skrivende stund ingen elever eller ansatte på OG, som er smittede. Elever, der ikke har været på Søpavillonen, men som efterfølgende har været sammen med dem, der var der, skal heller ikke blive hjemme. Alle skal naturligvis være opmærksomme på symptomer og udvise ekstrem opmærksomhed omkring at undgå at smitte andre.

I forhold til elever på studietur var anbefalingen ikke, at elever, der var med på Søpavillonen, skal holdes i isolation eller lignende på hotellet – blot at de skal udvise ekstra opmærksomhed og undgå nærkontakt med andre, samt selvfølgelig være opmærksomme på symptomer. Vi har dog mandag aften besluttet at hente 2.c hjem fra Sicilien, både pga. den konkrete usikkerhed, som den nye situation har skabt, og som følge af den generelle situation i landet, hvor Udenrigsministeriet nu fraråder at rejse i hele Italien. Klassen kommer hjem tirsdag aften. Vi har også besluttet at aflyse den erstatningsrejse, vi havde planlagt for 2.f, der fik aflyst deres tur til Sydkorea. Det er synd for begge klasser, men verden er unægtelig af lave.

Samtidig har vi besluttet at gøre alle 3.g’ernes terminsprøver virtuelle resten af ugen. Så de skal altså sidde hjemme og besvare opgaverne i det tidsrum, der er sat af til prøven. Dermed kan de mange, der skal blive hjemme, få lavet deres terminsprøver, og vi reducerer evt. smittefare. Jeg opfordrer selvfølgelig til, at man gennemfører prøverne så virkelighedstro som muligt, da det er eksamenstræning.

1.g’erne skal i skole; der er vist kun ganske få af dem, der har været med til festen. Sundhedsmyndighederne har ikke opfordret os til at lukke skolen eller lign., da vi som nævnt ikke har (kendskab til) elever, der er smittede med Coronavirus.

Når eleverne efterhånden kommer hjem fra studieturene, finder vi ud af, om der er elever, der skal i karantæne eller blive hjemme. Det gælder naturligvis alle dem, der har været på Søpavillonen, men kan også gælde øvrige elever. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke havde forestillet mig, at det var en torsdagsfest, der skulle komme så meget på tværs!

Jeg har i øvrigt hørt, at 3.g’rne har planlagt de såkaldt Blå Bogs-ture her i weekenden. De har intet med skolen at gøre, men jeg vil selvfølgelig kraftigt opfordre til, at de aflyses.

I er velkomne til at kontakte os, men jeg håber også, at I vil have lidt forståelse for, at vi får rigtigt mange henvendelser og derfor kan have svært ved at besvare alle opkald og mails lige med det samme.

Husk i øvrigt, at man kun skal kontakte læger og sundhedsvæsenet, hvis man har reel bekymring for sygdom i form af fx symptomer. De har så travlt med at besvare på spørgsmål fra folk, der ikke er syge, men blot er bekymrede helt generelt.

Vi prøver at følge med, så godt vi kan, og handler, når der sker ændringer, der kræver det.

Med venlig hilsen

Søren Helstrup

Rektor