samfundsfag A – matematik A

Se alle fag

SAMF-MAT

Denne studieretning er for dig, som er interesseret i debatten om demokratiet og samfundets udvikling. Du vil gerne blive bedre til at forstå baggrunden for den samfundsøkonomiske udvikling og til at vurdere de matematiske modeller, som anvendes til at analysere problemstillinger i samfundet.

I samfundsfag lærer du at undersøge de centrale problemer, vores samfund står overfor, fx demokratiets udfordringer, social ulighed og håndteringen af klimaforandringerne. I matematik arbejder du med nye begreber, funktioner og modeller, og du vil opleve, at fagene spiller godt sammen: i matematik træner du dine analytiske evner og logiske tankegang, og dette får du brug for, når du fx skal undersøge meningsmålingers troværdighed og uligheden i Danmark.

Studierejserne vil være nationale såvel som internationale og vil give dig indsigt i sociale, politiske og økonomiske forhold. Rejserne bruges også som temaer i den daglige undervisning, fx gennem studier af rejsemålets historie, ungdomskultur og syn på demokrati.

Denne studieretning er adgangsgivende til mange videregående uddannelser gennem kombinationen af matematik og samfundsfag på A-niveau, samt kemi, fysik og biologi på C-niveau. Du kan fx læse statskundskab eller økonomi, og studieretningen giver også adgang til en bred vifte af videregående studier inden for naturvidenskab, IT og journalistik. Du har via et stort udbud af valgfag i 3.g desuden gode muligheder for at tone studieretningen efter netop dine interesser.

Studieretningsfag
Samfundsfag A A A
Matematik A A A
Obligatoriske fag
Biologi C - -
Dansk A A A
Engelsk B B -
Fysik C - -
Historie A A A
Idræt C C C
Kemi - C -
Oldtidskundskab - - C
Religion - C -
Andet fremmedsprog (vælg ét)
Fransk B B -
Tysk B B -
Italiensk A A A
Spansk A A A
Kunstnerisk fag (vælg ét)
Billedkunst C - -
Musik C - -
Valgfag
Naturvidenskabeligt fag på B-niveau eller latin på C-niveau - - B
Valgfag - - A/B/C
Valgfag (hvis du har fransk eller tysk) - - C

Du skal løfte et af dine naturvidenskabelige fag til B-niveau eller vælge latin på C-niveau samt foretage et frit valg. Hvis du har tysk eller fransk, skal du herudover vælge et fag på C-niveau, men bemærk: hvis du som tysk-/franskelev vælger latin C i stedet for et naturvidenskabeligt fag på B-niveau, så skal du løfte et andet fag til B-niveau.

Via UVM’s “Adgangskortet” kan du se, hvilke muligheder for videregående uddannelser du bl.a. har.

Som udgangspunkt viser linket, hvilke muligheder du har med studieretningens basisfag, men i menuen til venstre kan du ændre niveauer og valg (husk også at angive dit sprogfag og kreafag), hvorved nye muligheder vil vise sig. Ved at trykke på et valg igen bliver det slettet – og du kan herefter foretage et nyt valg.

Spørg studievejledningen, hvis du er i tvivl.