Om OG

Velkommen på OG – en levende skole, hvor fundamentet for hele skolens liv er respekten for det enkelte menneske!

OG er et alsidigt gymnasium med studieretninger, der dækker hele spektret af muligheder i det almene gymnasium – studieretninger, der hver især har en markant og tydelig profil.

OG’s undervisning er præget af et globalt perspektiv i alle studieretninger. Vi tror på, at hver enkelt elev skal rustes til at klare sig godt i det internationale samfund. Derfor er faglige samspil med skoler, klasser og elever i udlandet vigtige for os. Og derfor har vi partnerskoler i Padua, Beijing, Nantes, Flensborg og Philadelphia.

OG er et gymnasium, der er fagligt ambitiøst på elevernes vegne – det dokumenteres af elevernes resultater! Derfor forpligter vi os på at være fagligt og pædagogisk helt i front. Gennem et klart fokus på den enkelte elev bestræber vi os på at hjælpe alle elever til at nå deres faglige toppunkt. For os er det afgørende, at hver enkelt elev får mulighed for at realisere sine potentialer.

På OG tror vi på, at dygtige studenter ikke alene kommer af kompetent undervisning og den enkeltes faglige ambitioner. Vi ved fra vores praksis, at stærke fællesskaber hører uløseligt sammen med unge mennesker, der tør udfolde sig og prøve sig selv af – og som gør det med respekt for deres kammerater. Derfor arbejder vi med arrangementer på tværs af klasser fra den første dag, man som ny elev træder ind på skolen. På den måde får man mange kammerater og solide netværk. Og derved sætter vi fokus på det sociale fællesskab i klassen og på skolen i det hele taget.

Vores respekt for vores elever viser sig bl.a. i, at vi har et af landets laveste frafald. Vi arbejder for, at trivslen er i top, og vi tager hånd om vores elever – også når der ind i mellem opstår vanskeligheder.

Respekten for den enkelte viser sig også i OG’s mangfoldighed: her går alle slags elever – og alle føler sig hjemme hos os! Ingen elever er “over” eller “under” hinanden, og man skal ikke mene noget bestemt eller se ud på en bestemt måde for at trives på OG.

På OG bliver man aldrig bare et nummer i rækken af elever – man er helt sig selv, men sammen med andre!