musik A – matematik A

Se alle fag

Musik og Matematik

Denne studieretning er for dig, der er vild med at synge, spille og optræde. Du synes, det er sjovt at arbejde med tal, funktioner og modeller, og du vil gerne udfordre dig selv med musik og matematik på højt niveau.

I studieretningen Musik og Matematik bruger du mange forskelligartede sider af dig selv: både den kreative, den logiske og den analytiske, og fagene i studieretningen spiller rigtig godt sammen.

I musik arbejder du med sammenspil, sang og performance – både rytmisk og klassisk. Du vil arbejde med musikarrangement i teori og praksis og bruge fagets redskaber til at analysere musik fra forskellige kulturer og perioder. Du vil i høj grad være med til at præge skolens musikliv med optrædener, bl.a. ved arrangementer på tværs af årgangene såsom OG’s årlige Melodi Grand Prix.

I matematik kommer du til at arbejde med alt fra arkitektur, befolkningstilvækst og profitmaksimering til logik og bevisteknik. Har du lyst til matematikken, falder den musikalske analyse dig ofte let, og en række emner som skalateori, klang, wienerklassik og 12-tonemusik binder fagene matematik og musik naturligt sammen.

Studieturen i 2.g går til New York City, hvor det engelske sprog udfoldes i praksis bl.a. med besøg ved Criminal Court, og hvor musiklivet opleves via fx Broadway-musicals, Amateur Night på Apollo, The Metropolitan Opera og gospelgudstjeneste.

Studieretningen Musik og Matematik giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser, herunder forskellige kunstneriske studier – og med matematik på A-niveau er studieretningen også adgangsgivende til en lang række uddannelser inden for naturvidenskab, ingeniøruddannelserne og de merkantile uddannelser.

Studieretningsfag
Musik A A A
Matematik A A A
Obligatoriske fag
Biologi C - -
Dansk A A A
Engelsk B B -
Fysik C - -
Historie A A A
Idræt C C C
Naturgeografi - C -
Oldtidskundskab - - C
Religion - C -
Samfundsfag C - -
Andet fremmedsprog (vælg ét)
Fransk B B -
Tysk B B -
Italiensk A A A
Spansk A A A
Valgfag
Naturvidenskabeligt fag på B-niveau - - B
Valgfag - - A/B/C
Valgfag (hvis du har fransk eller tysk) - - C

Via UVM’s “Adgangskortet” kan du se, hvilke muligheder for videregående uddannelser du bl.a. har.

Som udgangspunkt viser linket, hvilke muligheder du har med studieretningens basisfag, men i menuen til venstre kan du ændre niveauer og valg (husk også at angive dit sprogfag), hvorved nye muligheder vil vise sig. Ved at trykke på et valg igen bliver det slettet – og du kan herefter foretage et nyt valg.

Spørg studievejledningen, hvis du er i tvivl.