Mindeord i anledning af Johan Schrøders død

Vi har med stor beklagelse modtaget meldingen om, at Johan Schrøder (1940-2019), tidligere OG’er og bestyrelsesformand for OG, fredag den 5. april døde i en alder af 78 år.

Johan Schrøder var på alle måder indbegrebet af ægte OG-ånd! Han var selv elev på skolen fra 1952-1959, hvor han først gik i realskolen og herefter i gymnasiet, og mange af Johan Schrøders familiemedlemmer har også været elever på OG.

Johan Schrøder brændte hele sit liv for skolens virke, og fra 2006-2015 var han formand for skolens bestyrelse. Her lå det ham meget på sinde, at alle elever på skolen fik de samme muligheder for at deltage i skolens liv og aktiviteter: alle elever skal opleve OG som ”vores fælles skole”, hvilket i dag står som et af de vigtige temaer i skolens vision.

OG’s stærke værdier er samarbejde, nysgerrighed og respekt, og netop disse var for Johan Schrøder helt centrale i hans arbejde for skolen, hvor han bl.a. ville styrke den faglige nysgerrighed med opførelsen af et nyt sciencehus, som stod færdigt i 2015.

Vi sender hermed varme tanker til Johan Schrøders familie – og en stor tak for hans indsats, passion og kærlighed til OG.

Læs også tidligere OG-rektor Henning Thomsens mindeord til Johan Schrøder her.